Oesterzwammen 🍄 zijn niet alleen heerlijk vanwege de unieke smaak, maar ook dankzij de vleesachtige structuur. Met hun sappige en stevige textuur, vergelijkbaar met die van vlees, bieden oesterzwammen een bevredigende eetervaring voor alle diëten. Ze absorberen smaken en kruiden goed, waardoor ze perfect zijn voor verschillende bereidingswijzen, zoals roerbakken, grillen of zelfs als vleesvervanger in gerechten zoals shoarma.
Oesterzwammen shoarma is een zeer snel, eenvoudig en heerlijk gerecht.
🕒 kooktijd 15 minuten
ingrediënten
- 2 pitabroodjes
- 300 gr oesterzwammen van je Bakkie Pleur(otus)
- shoarmakruiden (kurkuma, komijn, gerookte paprikapoeder)
- sla
- bosui of ui
- 1 teen knoflook, geperst of fijn gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
het recept
- Maak van de olijfolie, knoflook en shoarmakruiden een marinade.
- Met je handen scheur je paddenstoel in reepjes. Maak gebruik van de gehele paddenstoel, ook de stam van de oesterzwammen. Die hebben een stevigere structuur die doet denken aan kipfilet.
- Meng je oesterzwammen door de marinade en zorg dat alle stukjes goed met marinade zijn bedekt. Zet de oesterzwammen minimaal een uur weg in een gesloten vershoudbak in de koelkast. Voor het lekkerste resultaat laat je dit een dag staan.
- Neem de shoarma uit de koelkast, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwam shoarma op lage stand gaar tot ze lichtjes krokant worden. Tip: Paddenstoelen bestaan voor een groot deel uit water, het kan even duren voordat dit verdampt is.
- Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Zodra de shoarma klaar is vul je de broodjes met de oesterzwammen shoarma, sla en vers gesneden bosui of ui en voeg eventueel wat knoflooksaus aan toe.
Eet smakelijk!
Reinier de Paddenstoelenman 🍄